Kako nas jesenske boje mame svojim nijansama tako i jesenski plodovi svojim mirisima i bogatim okusima.
Juha od buče
Jedna od najpoznatijih blagodati jeseni je buča i njena popularnost traje od početka rujna pa sve do iza Noći vještica kada je upravo bundeva centar svih događanja. Juha od buče osim što je topao obrok drag srcu svakome tako su i njene varijacije potaknule u nama kreativu.
Što je bučina juha bez bučinog ulja
Nekome je idealan dodatak prženi česnjak, drugima vrhnje, ali svakome kapljica bogatog bučinog ulja koje je ne samo ukusno već i pogodno za naše zdravlje.
RECEPT
Sastojci za 2 tanjura:
2 dcl vode
4 velike mrkve (idealno žuta i crvena
1 veća buča, tikvica ili bundeva
1 mango ljubičasti luk
1 režanj češnjaka
1 prstohvat peršina
2 prstohvata soli
1 žlica maslinovog ulja
bučinog ulja prema želji (mi volimo malo više dodati u tanjur)
PRIPREMA
Nasjeći na komadiće mrkve i buču te u posoljenu vodu staviti kuhati dok ne omekša. Za to vrijeme izdimsati na maslinovom ulju usitnjeni luk i češnjak. Kada je mrkva i buča skuhana sve skupa s vodom izmiksati te dodati na dinstani luk i još malo na laganoj vatri zakuhati. Kada je gotovo servirati u tanjur te kružno u juhu naliti TIQ bučinog ulja
Comments